Essentials om je baard in topconditie te houden

Essentials om je baard in topconditie te houden

Essentials om je baard in topconditie te houden

Welke producten mogen niet ontbreken in jouw badkamer?

Baarden zijn weer helemaal trendy en gewild. Maar hoe kun je nou je baardharen en onderliggende huid goed verzorgen? Want het gaat niet alleen om het haar, maar ook om de huid eronder.

Het laten groeien van een baard vereist toewijding en inspanning. Maar daarmee ben je er nog niet. Zelfs een lange, dikke baard ziet er minder indrukwekkend uit zonder de juiste verzorging. Je hebt zoveel moeite en tijd gestoken in het laten groeien van je baard - waarom zou je hem er dan rafelig en droog uit laten zien? Leren hoe je je baard goed moet verzorgen kan in het begin als een hele klus aanvoelen, maar het valt enorm mee! Er zijn verschillende producten die je makkelijk in je dagelijkse routine kan opnemen die niet alleen je baard optimaal verzorgen, maar je er ook nog eens geweldig uit laten zien.

De eerste stap in je baardroutine is wassen. Door je baard twee keer per week te wassen hou je de baardharen schoon. Shampoo voor je hoofdhaar bevat ingrediënten die de natuurlijke vetten en oliën uit je haar wassen. Dit wil je absoluut niet voor je baard, anders wordt hij snel dof en krijg je een droge huid die snel kan irriteren. Speciale baard shampoos, zoals de baardshampoo van BestBeardcare, bevatten voedende oliën die je baardharen verzorgen, waardoor je baard soepel aanvoelt en een mooie natuurlijke glans krijgt. 

Gebruik elke dag baardolie. Dit helpt je haar zacht en glanzend te houden, waardoor het gemakkelijker te hanteren is. Naast een zijdezachte baard voorziet een olie je baard ook van de voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond te blijven. Heb je last van een droge baard? Dan kan het regelmatig gebruiken van een olie gespleten haarpunten of het afbreken van je haren voorkomen! Je zult merken hoeveel makkelijker het is om je haar door te kammen - minder rukken betekent minder irritatie op je huid, minder gebroken haren en minder stress op de haarzakjes zelf! De baardoliën van BestBeardcare zijn zelfs te verkrijgen in 4 heerlijke geursensaties, zodat je naast een goed verzorgde baard, ook de hele dag lekker ruikt.

Kam je baard om de olie over je baard te verspreiden en je baardharen te temmen. Het kammen van je baard zorgt daarnaast ook voor een goede doorbloeding van je onderliggende huid. Een goede doorbloeding is goed voor je haarzakjes en stimuleert de groei van je haar.

Als je een weerbarstige baard of snor hebt wil je een balsem of wax gebruiken om hem in vorm te krijgen. Een baardwax is erg stevig en zal zelfs de meest eigenwijze haren in positie brengen. Een baardbalsem combineert de voordelen van zowel olie als wax met één eenvoudige toepassing. En net als baardolie bevat baardbalsem ook ingrediënten die de groei stimuleren en ruwe gezichtsharen verzachten.

Tot slot raden we je aan je baard regelmatig te trimmen om hem voller te maken en in vorm te houden. Niet alle haren groeien even snel waardoor je baard er rafelig en onverzorgd uit kan zien. Door te trimmen breng je alle haren op dezelfde lengte, waardoor je baard er voller uit ziet. Vind je het lastig om dit zelf te doen? Breng dan een bezoekje aan je lokale barbershop.

RELATED ARTICLES