Wat kan abbesijnse olie voor jouw baard en huid betekenen?

Wat kan abbesijnse olie voor jouw baard en huid betekenen?

Wat kan abbesijnse olie voor jouw baard en huid betekenen?

De lichtgewicht "allrounder" voor elk haar- en huid type

INCI: CRAMBE ABESSYNICA SEED OIL

EXTRACTIEMETHODE Koud geperst

OORSPRONG Middellandse Zeegebied en delen van Oost-Afrika, zoals Ethiopië

OOK BEKEND ALS Abyssinian Kale, Crambe, Crambe hispanica, Crambe abyssinica, Abyssinia, Colewort seed oil, Afrikaanse bolletjeskool, Russische Mosterd.

ABBESIJNSE OLIE Een natuurproduct op basis van de zaden van de Abyssinian plant (Eruca Sativa). Abessijnse olie zit boordevol omega-3, -6 en  palmitinezuur (omega-15), evenals vitamine A, B1, B2, B6, C, en E. Heeft een bijzonder fijne structuur en is een gemakkelijk absorbeerbare olie met een bijna neutrale PH-waarde. De olie kan voor alle huidtypen worden gebruikt. Het dringt snel in de huid en laat geen vettig laagje achter op het huidoppervlak. heeft een verzachtende werking op de geïrriteerde of droge huid. Bewezen is dat deze uniek gestructureerde olie helpt bij een breed scala van huidaandoeningen. In tegenstelling tot sommige van de synthetische minerale oliën die momenteel de haarverzorgingsmarkt domineren, is Abessijnse olie volledig afgeleid van de natuur - dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de ophoping die optreedt bij het gebruik van chemische of siliconen gebaseerde baardverzorgingsproducten. Er zijn nog andere voordelen van Abessijnse olie, waaronder: Versterkt en verzacht: de voedingsrijke Abessijnse olie "hydrateert, geeft glans, vermindert pluizen en helpt het haar te beschermen tegen hitte en vervuiling." De rijke line-up van voedingsstoffen voegt elasticiteit toe aan het haar, waardoor je baard minder snel splijten, breken of broos worden. Het fungeert in feite ook als een schild tegen alledaagse irriterende stoffen en vervuiling, door de strengen te versterken en vocht en glans in te sluiten. Werkt consequent: Een ander voordeel van Abessijnse olie is dat het bestand is tegen oxidatie, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat de chemische samenstelling van de formule verandert nadat je de fles baardolie hebt geopend en aan de lucht hebt blootgesteld. Je krijgt wat je ziet met Abessijnse olie.

"licht van gewicht, niet vet en trekt snel in huid en haar"

Kan de haargroei bevorderen: Het vetzurenprofiel van Abessijnse olie maakt het mogelijk om gespleten haarpunten te verzorgen, het haar zachter te maken en de glans te bevorderen. De overvloed aan mineralen, waaronder de omega-3 vetzuren, kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde baardgroei. Kan werken als een natuurlijke anti-schimmel: Omdat Abessijnse olie ook linolzuur bevat, kan het ook werken als een anti-schimmel. Het linolzuur kan helpen om de groei van schimmels op de huid te stoppen (die verantwoordelijk kunnen zijn voor onaangename bijwerkingen zoals roos en jeuk, die op hun beurt kunnen leiden tot dunner wordend en uitvallend haar). Kortom, wat goed is voor je huid is goed voor je haar - en Abessijnse olie doet het allemaal. Geeft de huid een boost: "De omega vetzuren verbeteren de textuur en hydratatie en verminderen ontstekingen wanneer je het op de huid gebruikt". "De olie is ook rijk aan antioxidanten om de huid te helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen, en het is ook niet-comedogeen." (Niet-comedogeen betekent dat het de poriën niet verstopt en geen puistjes veroorzaakt). Abessijnse olie is "licht van gewicht, niet vet, en trekt snel in huid en haar,". Dat klopt: Met deze olie hoef je je geen zorgen te maken over een vettig laagje of ophoping van olie. Dankzij de omega vetzuurketens is Abessijnse olie licht in gewicht zonder plakkerigheid, vettigheid of kleverigheid, waardoor het de perfecte formule is voor je dagelijks baardroutine (en je haar niet verzwaart of overweldigt zoals zwaardere oliën die uiteindelijk je haar van vocht ontdoen in plaats van het aan te vullen).

RELATED ARTICLES